Jon Kabat-Zinn

Op zoek naar een Incompany Mindfulness training of Workshop voor uw organisatie? We doen u graag een vrijblijvend voorstel!

Introductie
In deze basis Mindfulness training van zes bijeenkomsten maak je kennis met de verschillende Mindfulness oefeningen en sta je stil bij de toepassing van Mindfulness in de werksetting.

Met aandacht aanwezig zijn, omgaan met stress en inzicht in eigen patronen in de werksetting zijn de centrale thema’s. Thema’s zijn verder: persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit, en communicatiestijlen.

De eerste vier weken is er wekelijks een bijeenkomst van 3 uur en daarna nog twee bijeenkomsten van drie uur om de veertien dagen. Ook is nog een terugkombijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten worden thema’s besproken en verschillende Mindfulness oefeningen aangereikt.Deelnemers maken kennis met Mindfulness en de Mindfulness oefeningen. Het zelf oefenen doe je ook thuis en op het werk. Er zijn formele oefeningen zoals zittend mediteren en eenvoudige lichaamsoefeningen. Daarnaast zijn er ook informele oefeningen, dingen waar je in het werk op kunt letten. Bijvoorbeeld bij een vergadering, het lezen van je mails of in de file. Het zelf oefenen is een belangrijk onderdeel van de training. Het helpt bij de eigen ontwikkeling. We vragen van deelnemers om er in ieder geval een twintig minuten tot een half uur per dag voor uit  te trekken.

Meedoen aan deze training betekent dan ook dat je acht weken lang aan een intensief programma mee gaat doen. Het proces van leren aandacht geven aan wat er van moment tot moment is gaat niet vanzelf. Het kost in het begin tijd, aandacht en energie. Het volgen van de training en zelf oefenen is de enige manier om te weten waar het echt om gaat en wat Mindfulness voor jou betekent. Je kan het zien als een experiment. Schort je oordeel voor wat het is even op en geef jezelf de kans om er ten volle van te proeven.

Voor wie?
De training is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van Mindfulness, beter wil leren omgaan met stress en zich verder wilt ontwikkelen als professional. Zowel mensen met als zonder ervaring in Mindfulness kunnen deelnemen.

Docent / trainer
Saake Buwalda geeft deze Mindfulness training.

Ervaar het zelf
Voor meer informatie over een training of workshop, kunt u contact met ons opnemen via info@mindfultraining.nl of maak gebruik van het contactformulier.